sadsad x
asdasd
Toplam 32 Ürün Bulundu
Görünüm :

Kedi Kumu

İçgüdüsel olarak temizlik alışkanlığına sahip patili dostlar tuvalet ihtiyaçlarını özel bir alanda gidermeyi ister. Evcil kediniz için özel olarak üretilen kedi kumu bu alanı sunar. Doğal ortamdaki kedilerin tuvalet ihtiyacı için faydalandığı toprağın yerine geçer. Kedi kumu kullanımı tuvalet alanının hijyeninin sağlanması ve sürdürülmesi için önemlidir.

Kedi Kumu Çeşitleri Nelerdir?

Üretimi doğadan sağlanan hammaddeler kullanılarak yapılan kedi kumu çeşitleri, doğal kedi kumu olarak sizlere sunulur. Doğal malzemelere bazı kimyasallar eklenerek üretilen seçenekler ise doğal olmayan kedi kumlarıdır. Kedinizin ihtiyaçlarına göre bu seçenekler arasından tercihinizi yapabilirsiniz.

Doğal Kedi Kumu

Doğal malzemeden üretilen kedi kumu türüdür, katkı maddesi bulunmaz. Doğal içeriğe sahip kum çeşitleri kullanılan ana maddeye göre adlandırılır. Doğal kedi kumu çeşitleri bentonit kedi kumu olarak bilinir. Bentonit madeninden üretilir, kimyasal içermez. Yüksek ısıl işleme tabi tutulur ve eleklerden geçirilir. Malzemenin doğasına uygun yüksek emiş kapasitelidir ve topaklanır. Üretim şekline bağlı olarak toz yapmaz. Kedilerin farklı ihtiyaçları dikkate alınarak ince ve kalın taneli olarak iki farklı şekilde üretilir. Bunlar:

  • Diatomit Kedi Kumu: Diatomit mineralinden üretilir, doğaldır ve ince tanelidir. Sıvıyı hızlıca emer ve tabanında toplar, topaklanma özelliği bulunmaz.
  • Sepiyolit Kedi Kumu: Sepiyolit malzeme kokuyu tutma ve sıvıyı çekme özelliğine sahiptir. Sıvıyı kısa süreli sakladığından sık temizlenmesi gerekir ve topaklanma özelliği güçlü değildir.

Doğal kedi kumu çeşitleri kokusuz olarak üretildiği gibi, eklenen aromalar sayesinde kokulu türleri de bulunur. Lavanta, sabun, gül, pudra gibi alternatif koku seçenekleri mevcuttur. Kokulu ürünlerde sıvı teması ile hoş koku tuvalet alanına yayılır.

Organik kedi kumu ise ağaç talaşından ya da bitki liflerinden üretilir. Üretildiği bitki kokusunu taşır, sıvıyı rahatlıkla emer. Sıvı ile temasında tozlaşır, toz haline gelen kısım ayrıştırılarak atılır. Malzemenin yumuşak yapısı nedeniyle kirli bölümün ayrılması zor olabilir. Sık temizlenmesi gerekir, bu sebeple diğer kum çeşitlerine göre daha fazla miktarda kullanılmaya ihtiyaç duyulabilir.

Doğal Olmayan Kedi Kumu

Kristal kum olarak da bilinir, doğal kum hammaddesinin kimyasal ile işlenmesi sonucu elde edilir. Yapısı itibariyle doğal kum çeşitlerine göre daha hafiftir. Sıvıyı emer ve kontrol altına alır, tozlanma yapmaz. Kristal parçacıklar sıvı ile dolduğunda renk değiştirir ve kumun değişim zamanını hatırlatır. Sabun, lavanta gibi özel kokulu olanları bulunduğu gibi kokusuz olarak da üretilir. Özellikle toz hassasiyeti bulunan kediler için önerilir.

Neden Kedi Kumu Kullanılmalı?

Evde beslenen kediler genellikle dışarı çıkmazlar, dışarı çıksalar bile bu çok sınırlı bir zaman dilimini kapsar. Tuvalet ihtiyaçlarını evde giderirler. Bunun için belirlenmiş alandaki kumlarını kullanırlar.

Kedi kumları sevimli dostların farklı özellikleri dikkate alınarak imal edilir, bu ürünler ile öncelikle onların sağlığının korunması hedeflenir. Tozlanma yapmaz, solunum sistemlerini etkilemezler.  Sıvıyı emer, kokuyu saklar ve hijyeni sağlarlar. Sürdürülebilir hijyen sayesinde ev ortamında bakteri oluşumuna da set çekerler.

Hayatınızı ve evinizi patili bir can ile paylaşıyorsanız, sağlığınız için kedi kumu kullanımı gereklidir. Atık kâğıt, toprak gibi ürünler temizlik ve hijyen kurallarına uygun değildir, tavsiye edilmez.

Doğru Kedi Kumu Seçimi Nasıl Yapılır?

Kediler için seçim yapmak kolay olmayabilir. Memnun olmadıkları her ürün huzurlarını kaçırır. Birincil öncelikleri mama olsa da kum da kritik önemdedir. Tadını sevmedikleri mamayı asla yemedikleri gibi rahatsızlık veren kumu da kullanmazlar. Seçilen kedi kumu evcil dostunuzun ihtiyaçlarını karşılar özellikleri taşımalıdır.

Kedi kumu çeşidi kedinin sağlığı ile birebir ilişkilidir. Alerjisi, solunum problemi olan kediler için kedi kumunun kimyasal içermesi ve tozlanma yapması sorunlara neden olabilir. Bu ve benzeri sağlık sorunları olan kedilerde kokulu kum kullanımı da önerilmez. Kokusuz, tozlanma yapmayan doğal kedi kumları öncelikle tercih edilir.

Kumun ince ya da kalın taneli olması da farklı bir açıdan önemlidir, çok ince kum taneleri patinin arasına girer ve her adımda kedinin canını acıtır. Özellikle yavru kediler için kalın taneli kum tavsiye edilir, ince taneli kum yavruların patilerini rahatsız eder. Ayrıca bebek kediler kumun tadına bakmak isteyebilir, kalın taneli ve kristal kumu yeme olasılıkları daha düşüktür.

Sıvı emme kapasitesi yüksek, topaklanan kedi kumu diğer çeşitlere göre daha kolay ve hızlı temizlenir. Kürek yardımı ile kirli parçaları kum kabından çıkarmak ve çöpe atmak yeterli olur. Kedinizin tuvaleti filtreli ise topaklanan kum filtrede kalır ve temizlik işleminde ekstra rahatlık sağlar, zaman kazandırır.

Kedi kumu seçiminde tozlanma olmaması, kolay topaklanma özelliklerinin yanında kötü kokunun saklanması da önem taşır. Kedi kumu ne kadar uzun süre kötü kokuyu hapseder ise o derece avantajlıdır. Alerji sorunu olmayan kediler için aromatik kokulu kumlar da denenebilir. Kötü kokuyu ortadan kaldırmak için alternatif çözüm olarak kedi kumu parfümü de önerilir.

Kedi Kumu Nasıl Kullanılır?

Evde bakılan kediler için özel bir tuvalet alanı gerekir. Bu alanın kedi tuvaleti yerleşimi için uygun ve patili arkadaşınızın güvende hissedeceği bir nokta olması önemlidir. Banyo tercih edilebilir ya da varsa kapalı balkon doğru alan olabilir. Sık kullanılan bir yer olmaması avantaj sağlar çünkü kediler genellikle tuvalet ihtiyacını giderirken yalnız olmak ister. Sevimli dostlar rutine bağlı yaşamayı sevdiklerinden kumun yerinin değişmesi de rahatsızlık yaratabilir. 

Kedi evde yaşamaya başlamadan önce tuvalet kabı ve kumun yerleştirilmesi doğru olur. İlk ihtiyaç anında kumun yerini öğrenir ve uygun bulursa benimser. Kumuna alıştığında kendisinin ve çevresinin hijyenini korur, bu sayede siz de istenmeyen durumlar yaşamazsınız.

Kedi tuvaleti kedinin özelliklerine göre seçilmiş olmalıdır, kedinin yaşı ile kabın ölçüsü uyumu önemlidir. Yavru kediler için kabın yüksekliği düşük tutulmalıdır, aksi durumda girişte ve çıkışta sorun yaşarlar. Kum, kedinin ihtiyacına uygun seçilmiş kabın derinliğine göre ölçeklendirilerek eklenir. Kullanıma bağlı olarak kirli kum atılır, yerine temiz kum eklenir. Günde iki kez temizlenmesi önerilir, temizleme işlemi kürek ile rahatça yapılabilir. Sabah ve akşam saatlerinde kirli kumun temiz ile değişimi hijyenik ortamı korur. Bu sayede minik dostunuz kendini rahat ve mutlu hisseder.

Kum değişimi zaman aralığı kullanım yoğunluğuna bağlıdır. Ortalama 1 hafta veya 10 günlük sürelerde kumun tamamının yenilenmesi önerilir. Temiz kum tuvalete eklenmeden önce kabın sabunlu su ile yıkanarak kurulanması faydalı olur. Kedi tuvaletinin temiz kalması için poşet kullanımı da tercih edilebilir. Özel üretilen hijyenik poşetler sayesinde kum kaba temas etmez ve yıkama sıklığı azalır.

Kedi tuvaletinin bulunduğu alanın ve kumun temiz olması can dostunuz için önemli bir ihtiyaçtır. Kendi temizliğinde titiz olduğu kadar yaşadığı alan için de hassas davranır. Kedi kumu temizliği zamanında yapılmaz ise bakteriler oluşabilir. Ayrıca kedi kumunu kirli bulduğunda ihtiyacını gidermek için uzun süre bekler. İki durumda da sağlık sorunları oluşabilir.

Kedi patilerine yapışarak kabın dışına taşınan kumlar da kirlenmeye sebep olur. Kum tanelerinin evin diğer alanlarına taşınmaması için paspas kullanımı alternatif çözümdür. Tuvalet kabı önüne yerleştirilen özel kedi paspası patilere yapışan kumları toplayıcı özellikte tasarlanır ve üretilir. Paspas kullanımı ile kumların etrafa dağılması önlenir.

Kedi Kumu Fiyatları

Kedi kumu fiyatları seçtiğiniz ürünlerin özelliklerine, markasına ve çeşidine bağlı olarak farklılık gösterebilir. Doğal kedi kumları ile doğal olmayanlar, kokusuz olanlar ile kokulu çeşitler arasında fiyat farkı olabilir. Ürün ambalaj miktarı da birim fiyatı etkiler. Kedi kumları genellikle 5 L, 6 L ve 10 L ölçeğinde satışa sunulur. Kedi kumu ambalajı içinde saklanması kolay bir üründür. Kısa sürede tükenmeyecek olsa da büyük paketlerin tercih edilmesi avantajlı olur.

Kediniz için kum seçimini netleştirdiğinizde kampanyaları takip ederek indirimli fiyatlardan faydalanabilirsiniz. En ucuz kedi kumu arayışınızda birim fiyatı ve ürün kullanım ömrünü dikkate almalısınız. Paket fiyatı en düşük olan kedi kumu en ucuz kedi kumu olmayabilir. Ucuz fiyatlı düşük kaliteli ürünün kullanım süresi sınırlı olabilir. Bütçenize uygun ekonomik alışverişin bir yöntemi de tüm ihtiyaçların toplu alınmasıdır. Kedinizin tüm ihtiyaçları için toplu alışveriş yapmayı seçerek daha uygun fiyatlardan yararlanabilirsiniz.

Kedinizin tüm ihtiyaçları için Markamama’yı tercih edebilirsiniz. En iyi kedi kumu çeşitleri, en kaliteli kedi mamaları, kedi oyuncak ve aksesuarları Markamama’da bir arada sunulur. Evcil hayvan ürünlerinde seçkin markaların en çok tercih edilen çeşitleri, uygun fiyatlarla Markamama’da.


Kedi Kumu Ne Kadar Gider?

-Kedi kumlarının süresi yapacağınız temizliğe göre değişiklik göstermektedir. Örneğin 5 Litrelik bir kedi kumunun kullanım süresi 1 ila 1,5 hafta arasında değişiklik göstermektedir. Kediniz tuvaletini yaptıktan sonra uzun süre kumunu pis bırakmamalısınız.


Kedi Kumu Nasıl Kullanılır?

-Kedinizin tuvalet kabı, yaklaşık 7 cm yüksekliğine ulaşana kadar kedi kumu ile doldurulur. Düzenli olarak kedi kumu kabındaki katı atıkları bir kürek yardımıyla alınır ve kedinizin tuvalet kabının temiz kalmasına özen gösterilir. Topaklaşmış, kirlenmiş kedi kumlarını tuvalete değil, mutlaka çöpe atılır.


Kedi Kumu Ne Kadar Konulmalıdır?

-Kedi tuvalet kabının yaklaşık 7 cm yüksekliğine ulaşana kadar kedi kumu konulur.

Kedi Kumu Kaç Günde Değişir?

-Kedi kumunun değişim zamanı, topaklanmayan kumlarda haftada 1 kez, topaklanan kumlarda ise bu durum 30 günde 1 önerisini vermektedir. Eğer tuvalette ağır bir koku varsa ya da tuvaletin tabanından idrar birikimi gerçekleşiyorsa kumun tamamen boşaltılması, tuvaletin temizlenmesi ve yeni kum eklenmesi gerekir.

Kedi Kumu Nasıl Olmalı?

-İyi bir kedi kumu ne çok ince ne çok kalın olmalıdır. Çünkü ince taneli kumlar idrar kesesine, solunum yollarına ve hatta minik dostunuzun gözlerine zarar verebilir. Çok kalın ve büyük taneli kumlar ise eşinmesini engellemenin yanı sıra patilerine de zarar verebilir.

Kedi Kumu Nereye Koyulur?

-Kedi kumu, kedinizin ihtiyacının karşıladığı tuvalet kabının içerisine konulmaktadır. Kedinizin rahatça ulaşabileceği, gözden uzak, yol üzerinde ve ayak altında olmamasına özen göstermelisiniz. Kediniz tuvaleti geldiğinde, kumunu rahatça bulabilmelidir.

Kedi Kumu Kaç Günde Bir Temizlenir?

-Kedinizin tuvaletini yaptıktan hemen sonra kum temizliğini gerçekleştirmek en doğru yöntem olacaktır. Kedinizin kumunun içerisinde çok fazla dışkısını biriktirmeden günde en az iki kere temizlemeniz gerekmektedir. Eğer kediniz tuvaleti yaptıysa ve kumu temizlenmediyse bu durum hem siz hem kediniz için büyük sağlık sorunları doğurabilir.

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN!

Marka mama mobil uygulama ile hızlı alışverişin keyfini çıkarın

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.