sadsad x
asdasd
Kedi Dışkısında Kan Neden Olur?
12 Nisan 2023

Kedi Dışkısında Kan Neden Olur?

Kedinizin dışkısında kan görmek, kedi sahipleri için oldukça endişeli bir durumdur. Kedi dışkısında kan olması birçok farklı nedene bağlı olarak oluşmaktadır. Bu yüzden, kedinizin sağlığı açısından ciddi bir sorun olarak bilinmektedir.

Kedi dışkısında kan olmasının bazı sebeplerinden birisi, sindirim sistemi ile ilgili bir nedene bağlı olarak oluşmaktadır. Genel olarak kedi bağırsaklarındaki enfeksiyon, iltihaplanma, ülser, tıkanıklık gibi semptomlar kedi dışkısında kan olmasının sebebi olabilir. Bazı kedi ırkları, genellikle uzun tüylü kedi türleri, tüy yumağı olması sebebiyle bağırsak ve mide tıkanıklığına yatkın kedi ırklarıdır. Bu durumda uzun tüylü kedilerin, dışkılama esnasında kanama gibi belirtilere sebebiyet verebilir.

Bununla beraberinde, kedi dışkısında kan sadece sindirim sistemi ile ilgili bir durum değildir. Kedinizin idrar yolu taşı veya idrar yolu enfeksiyonu gibi sağlık sorunu varsa bu durum kedi dışkısında kan olmasına sebep olabilir. Kedi dışkısında kan, kimi zaman ise parazitler ile ilgili olabilir. Genel olarak kedi bağırsaklarında yer alan parazitler, kedi dışkısında kan olmasının nedeni olabilir. Kedinizin sindirim sisteminde bulunan parazitler, kusma, ishal ve kilo kaybı gibi semptomlar ile birlikte görülebilmesi mümkündür.

Kedi dışkısında kan ve mukus görülmesi, çoğunlukla sindirim sistemi sorunlarının bir işaretidir. Kedinizin bağırsaklarında oluşan tahriş sonucunda, enfeksiyon ya da yaralanmalar sebebiyle kan ve mukus görülebilmektedir. Ayrıca kedi dışkısında kan olmasının, başka sebepleri de olabilmektedir. Bunlardan bir diğeri ise, kediniz kimi zaman yabancı maddeler yutabilir ve bu sebeple bağırsakları tahriş olabilmektedir.

Kedi kakasında kan, kedinizin sağlığı için çok ciddi bir sorundur. Bazı sebepleri arasında bağırsak enfeksiyonları bulunurken, diğer nedenler arasında bağırsak ülserleri, tümörler ve yabancı cisimler yer alabilir. Bununla beraberinde, kedi dışkısında kan, diğer hayvanlardan bulaşıcı olabilen ciddi hastalıkların da bir belirtisi olabilmektedir. Yavru kedi dışkısında kan, minik dostlarınızın bağırsak sisteminin hassas olması sebebiyle daha endişeli bir durumdur. Bunun sebebi, yavru kedinizin bağırsak sisteminin tam olarak gelişmemiş olmasıdır. Bu yüzden, yavru kedinizin dışkısında kan gördüğünüz takdirde, acil olarak veteriner hekiminize başvurmalısınız. Ayrıca, kedinizi bu dönemde kaliteli kedi maması ile beslemeniz son derece önemlidir.

Yavru kedi dışkısında kan görmek, bağırsaklarında tahriş ya da enfeksiyon olduğunun bir belirtisi de olabilir. Yavru kedilerin bağırsak sistemi oldukça hassas bir yapıya sahip olduğunda, beslenmesinde herhangi bir değişiklik kedi dışkısında kan olmasına neden olabilir. Ayrıca, parazitler ya da diğer ciddi hastalıklar da yer alabilir. Bu yüzden, yavru kedi dışkısında kan gördüğünüz takdirde, derhal veteriner hekime götürmeniz gerekebilir.

Kedi Dışkısında Kan Belirtileri Nelerdir?

Kedi dışkısında kan gördüğünüz takdirde bazı belirtiler ortaya çıkmaktadır. Bunlardan bazıları;

İştah kaybı: Kediniz, günlük tükettiği gıdadan daha az yemek yiyebilir ve böyle bir durumda iştahsızlık ortaya çıkabilir.

Kusma: Kedi dışkısında kan görüldüğünde bir diğer belirtiler arasında kusma yer almaktadır.

Dışkının renginde farklılık: Genel olarak kedi dışkısında kan, kahverengi yerine kırmızı ya da siyah renkte olabilmektedir.

Karın ağrısı: Minik dostunuzun dışkısında kan olduğunda karın ağrısı gibi belirtiler gösterebilir.

Kabızlık ya da ishal: Dostunuzun bağırsaklarında oluşabilecek ishal ya da kabızlık sorunları, kedi dışkısında kan olmasına sebep olabilir.

Genel olarak, kedi dışkısında kan fark ederseniz, en doğru tedaviyi ve teşhisi veteriner hekiminiz belirleyecektir. Veteriner hekim, kedi dışkısında kan olmasını teşhis etmek için gerekli testleri yaparak, kediniz için en uygun tedaviyi uygulayacaktır. Patili dostunuzun sağlığı için, düzenli olarak veteriner kontrolünü yaptırmak son derece önemlidir. Ayrıca daha sağlıklı bir yaşamı için günlük beslenme programına ek olarak kedi vitaminler ve ek besinler vermeniz tavsiye edilir.

Paylaş:
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.