sadsad x
asdasd
Tüylü Dostlarımız Kediler Nasıl Yıkanır?
13 Nisan 2023

Tüylü Dostlarımız Kediler Nasıl Yıkanır?

Kediler, doğası gereği kendini sürekli olarak temizleyen hayvanlardır ve çoğunlukla kendilerini yalayarak temizler. Lakin bazı zamanlarda, kirli ya da yağlı olduğunda, onu yıkamanız gerekecektir. Kedinizi yıkamak stresli bir zaman alsa da bazı durumlarda bu işlemi yapmalısınız.

Kediler, suyu sevmeyen canlılar olduğu için yıkama esnasında stresli bir zaman geçirebilirsiniz. Bu sebeple, kedinizi yıkamadan önce hazırlıklı olmalısınız. Yıkama işlemi esnasında sakin kalmak, dostunuzun stresini minimuma indirmek ve sakinleştirmek çok önemlidir. Kedinizi yıkama işlemi yapmadan önce, gözlerini ve kulaklarını bir pamuk yardımı ile temizleyin.

İlk yapmanız gereken, kedinizin tüylerini tarayıp fazla tüyleri dışarıya çıkarmalısınız ya da kediniz uzun tüylü ise düğümlerini çözmelisiniz. Tarama işlemi tamamlandıktan sonra, kedinizin tüyleri daha rahat yıkanmasına fayda sağlayacaktır. Daha sonrasında, banyo küveti ya da büyük bir lavaboya ılık su doldurmalısınız ve ihtiyacınız olan cilt yapısına uygun kaliteli kedi şampuanı kullanıp, köpürtmelisiniz.

Kedinizi yavaş yavaş suya koyun ve şampuanla birlikte hafif bir şekilde masaj yapın. Suyun sıcaklığı dostunuzun vücut ısısına yakın derecede olmalıdır ve kedinizin kulaklarını, başını ıslatmamaya özen göstermelisiniz. Çünkü kedinizin başını ıslatmak onu stresli hale getirebilir.

Tüm vücudunu yıkadıktan sonra, asıl yapmanız gereken kedinizi bir havluyla hafifçe kurulamak olacaktır. Kedinizin tüylerini tarayarak kurumasını sağlayabilirsiniz, tarama işlemi tüylerinde kalan suyu almasına yardımcı olacaktır. Tüylü dostunuzu yıkadıktan sonra, bir battaniye ya da havlu ile sarıp birkaç saat boyunca sıcak bir yere koymalısınız.

Evde beslenen kedi yıkanır mı? merak edilen sorular arasındadır. Kediler genel olarak temiz canlılardır ve günlerinin çoğunluğunu kendilerini yalayarak temizlerler. Lakin bazı zamanlarda, kedinizin yıkanması gerekmektedir. Kediniz dışarıda vakit geçirdiği zamanlarda, kötü koktuğu ya da kirlendiği anlar olabilir. Bu durumda kedinizde ciddi bir deri hastalığı gibi sağlık sorunları yaratabilir.

Dostunuzu yıkamak için özel olarak formüle edilen şampuanlar kullanılması tavsiye edilir. İnsanlar için üretilen şampuanlar, kedinizin cildinde ciddi tahrişe sebep olabilir ve oldukça zararlıdır. Kedinizi yıkanma esnasında, ulağına su girmemesine özen göstermelisiniz. Peki kedi ne zamanda bir yıkanmalı?

Kedileri ne sıklıkta yıkamak gerektiği önemli konulardan bir tanesidir. Genellikle, kedileri sık yıkamak cildinde tahriş ve kuruluğa sebep olabilir. Kediler genel olarak yılda birkaç defa yıkanması mümkündür. Lakin, kedinizin koku sorunu ya da cilt rahatsızlığı varsa bu durum sık yıkama gerektirebilir.

Bir diğer soru ise; Kedimi yıkadıktan sonra ne yapmalıyım? Kedinizin iyice kurulanması için bir havlu yardımı ile hafifçe kurulamaya özen gösterin. Daha sonrasında kedinizi bulundurduğunuz odada, üşümesini engellemek için sıcaklığa dikkat edin. Kedinizin yıkandıktan sonra alerjisi olup olmadığına emin olabilmek için, derisini kontrol etmeli, kızarıklık ya da tahriş gibi sorunlar kontrol edilmelidir.

Kedi yıkamak zararlı mı? gibi bazı söylentiler yer almaktadır. Lakin, uygun ve doğru bir şekilde yapıldığında, kedinizin yıkanması tehlikeli değildir.

Yavru Kedi Nasıl Yıkanır?

Yavru kedileri yıkamak, yetişkin kedilere nazaran daha basittir. Bunun nedeni ise, yavru kediler daha çok küçüktür ve suya karşı henüz fobilerinin oluşmamasıdır. Yavru kedileri yıkamak için ilk yapmanız gereken banyo hazırlığı olmalıdır. Ancak, banyo yapılacak alanın sıcaklığına özen gösterilmelidir. Kediyi banyo yaptıracağınız zaman üşümeyeceği bir sıcaklık ayarı olmalıdır. Kedinin gözlerini ve kulaklarını suya girmemesi için, kulak pamuğu kullanabilirsiniz.

Kediyi suya sokmadan önce taramanız, tüyleri arasında oluşan kirlerin suya karışarak yayılması önleyecektir. Daha sonrasında ise, kediyi hafif şekilde ıslatarak köpürmesini sağlayın. Unutmamalısınız ki; kedinin kafasının üst kısmı ve kulağına şampuan dökülmemesi önerilir. Şampuan, kedinin tüy aralarına iyice masaj yapılarak yedirilmesi gerekir. Şampuan işlemi sonrasında ise, dostunuzun tüyleri bol su ile yıkanmalıdır. Durulama esnasında, kulaklarının ve gözlerinin suya girmemesine özen gösterilmelidir. Kedinin tüyleri durulandıktan sonra, havlu ile iyice kurulanır. Çünkü kedinin tüyleri nemli kaldığı takdirde, üşüme riski artacaktır. Kurutma işlemi esnasında, kulaklarına ve yüzüne havlu ile narin dokunarak oluşan suları almalısınız.

Sudan Korkan Kedi Nasıl Yıkanır?

Sudan korkan bir kediyi yıkamak, siz kedi sahipleri için zorlu bir zamandır. Lakin bazı durumlarda kedinizin temizliği için yıkamak önemlidir. İlk yapmanız gereken, kedinizi suya alıştırmak olacaktır. Bunu yaparken, dostunuzun sevdiği kedi ödül mamasını vererek suya alışmasını sağlayabilirsiniz. Bu durum kedinizin suya yaklaşmasını fayda sağlayacaktır.

Daha sonrasında ise, kedinizi yıkamak için sıcak alan belirlemelisiniz. Sıcak bir ortam kedinizin üşümesini önleyecektir. Bir şampuan ve havlu her zaman olmalıdır. Kedinizi yıkamadan önce hafifçe tarayın. Tarama işlemi kedinizin tüylerinde ki bulunan tüm kirleri temizleyerek daha düzgün yıkanmasına destek olacaktır.

Dostunuzu yıkarken, suyu hafif bir şekilde dökmelisiniz. Kediniz kendini suda rahat hissedinceye kadar yavaşça suyu arttırmalısınız. Kedi şampuanını suya karıştırıp iyice köpürtün ve kedinizin tüylerine narin bir şekilde yedirin. Daha sonrasında ise suyla yıkayarak durulayın. Kedinizin ağzına, kulaklarına ve gözlerine su kaçırmamaya dikkat edin. Kedinizi yıkama işlemini bitirdikten sonra, havluyla hafifçe kurulayın. Bu esnada sakin ve sabırlı olmalısınız. Kedinizi kurulamayı bitirdikten sonra en sevdiği kedi yaş mamasını vererek onu ödüllendirin.

Suyu Sevmeyen Kedi Nasıl Yıkanır?

Suyu sevmeyen bir kediyi yıkamak oldukça zorludur. Böyle bir durumda, kediyi su ile yıkamak yerine kuru şampuan tercih etmelisiniz. Kuru şampuan, dostunuzun tüylerindeki kirleri içine hapsederek temizlemeye yardımcı olur. Kuru şampuanı kullanırken, kedinizin tüylerine sıkın ve hafifçe fırçalayarak yayılmasını sağlayın. Bir sonraki aşamada kuru bir havlu yardımı ile tüylerini nazik şekilde temizlemeye özen gösterin. Bu yöntem, suya karşı hassasiyeti olan dostlarınız için çok iyi bir yöntem olacaktır.

Özetle, kedinizin yıkanması bazen zorlu bir görev olsa da yukarıda yer alan adımları doğru bir şekilde uyguladığınız takdirde işiniz daha kolay bir hal alacaktır. Dostunuzun yıkanması, daha temiz ve sağlıklı bir hayat geçirmesine fayda sağlayacaktır.

Paylaş:
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.